Zelfsturende professionals; het succes van uw organisatie

Professionele organisaties leggen steeds meer verantwoordelijkheid bij professionals en teams. Zelfsturing en zelfsturende teams zijn veel gehoorde termen. Maar wat is dat precies? Wat zijn de randvoorwaarden en hoe geef je dat succesvol vorm in de praktijk? Dat is geen standaard oplossing, maar vraagt om maatwerk.

Zelfsturende professionals

Professionals vragen ruimte, heldere kaders, doelen, faciliteiten, ondersteuning, professionele collega’s en een cultuur waarin het mogelijk is om persoonlijke- en organisatiedoelen in samenhang te realiseren. Dat stelt tegelijkertijd ook eisen aan de professional, die bereid moet zijn om zich te ontwikkelen in samenhang met de organisatie om wederzijds succes te realiseren.

Zelfsturende teams

Wat heeft een team nodig om, deels of volledig, zelfsturend te kunnen werken? Dat is vergelijkbaar als bij individuele professionals. Ruimte, heldere doelen, kaders, faciliteiten, ondersteuning, professionele collega’s. Een cultuur die stimuleert om persoonlijke-, team- en organisatiedoelen in samenhang te realiseren.

De samenstelling van de teams en de samenwerking gericht op de doelen zijn cruciaal. Soms is een interventie nodig als het even minder goed daar. Teams formeren op basis van assessment, coaching en training leveren een belangrijke bijdrage aan het succes. Daar staan wij voor klaar!

Tools en coaches voor professionals

FunktieMediair heeft de tools en de consultants in huis om professionals en teams beter te laten functioneren. Dat start bij het ontwikkelen van het concept van zelfsturing dat past bij de organisatie, de klanten, het type werk en de medewerkers. Een omgeving waarin professionals tot hun recht kunnen komen. Maar ook door het assessen van de leden, de samenstelling van het team en het laten begeleiden door trainers en coaches, waardoor individuen en teams beter functioneren.

Ervaren adviseurs, trainers en coaches

De senior adviseurs, trainers en coaches van FunktieMediair hebben ruime ervaring met het samenstellen en ontwikkelen van professionals en teams.
Onze aanpak kenmerkt zich door een scherp oog voor uw doelen, de mensen, de belangen en de context. Wij geloven in co-creatie, een nauwe samenwerking met u en evalueren regelmatig de voortgang.

Meer weten?

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Nieuwsgierig? Bel 020 – 504 20 20 of mail naar [email protected]