We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Professioneel succesvol vanuit uw biologische kracht

DNA Assessment is een neurowetenschappelijk gevalideerde Ontwikkel Assessment met een unieke DNA-analyse. De basis is een innovatief assessmentplatform dat de ontwikkeling van professionals vanuit een biologisch mensbeeld ‘empowered’.

Met dit persoonlijke en biologische profiel geven wij kennis en inzicht hoe natuurlijke talenten te ontwikkelen en nog beter in te zetten.

DNA: de oorsprong van ons gedrag

We denken dat we goed doordacht onze keuzes maken en ons rationeel gedragen. Dit blijkt vaker niet dan wel het geval te zijn. Aan het merendeel van ons gedrag en de keuzes die we maken, liggen onbewuste processen ten grondslag. Sinds de oude Grieken is men op zoek naar de oorsprong van deze processen. Lang kwamen we niet verder dan ons onbewuste te benaderen als een ‘black-box’. Wetenschappelijk onderzoek heeft hier verandering in gebracht.

Biologische identiteit

Met de opkomst van neurowetenschappen en inzichten vanuit de genetica en endocrinologie is onze kennis over het onbewuste spectaculair toegenomen. Het blijkt dat de manier waarop wij ons gedragen grotendeels afhankelijk is van de manier waarop verschillende biologische systemen in onze hersenen zich hebben ontwikkeld. Dit noemen we onze biologische identiteit.

Ontwikkel de juiste mindset

De biologische identiteit kan gezien worden als een persoonlijk filter dat over de belevingswereld heen ligt. Het beïnvloedt hoe we naar mensen kijkt en hoe we situaties beoordelen. Zo genieten sommige mensen van veel sociaal contact, waardoor ze voor iedereen klaarstaan en anderen willen behagen. Andere mensen zijn enthousiast om nieuwe uitdagingen op te pakken, maar zijn daardoor ook weer snel afgeleid en hebben moeite om projecten af te maken. Wat is de mindset die bij jou past?

Professioneel groeien

Wij helpen je met het ontdekken van jouw biologische identiteit en die te ontwikkelen en succesvol in te zetten. Daarvoor is het belangrijk om te begrijpen hoe jouw biologische identiteit zich tot nu toe heeft gevormd. Om te begrijpen waar bepaalde onderbuikgevoelens, intuïties, talenten en angsten vandaan komen, bieden we je inzicht in de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt gedurende vier levensfasen. Hiervan bewust zijn is de eerste stap naar professionele groei.

Biologische ontwikkeling gedurende vier levensfasen

1. Biologisch startpunt; DNA

Ons DNA is afkomstig van onze ouders en is de blauwdruk voor alle stofjes in onze hersenen. Het vormt het fundament van wie we zijn en daarmee de basis van onze biologische identiteit.

2. Biologische ontwikkeling; hechtingsstijlen

In de eerste paar jaar van ons leven passen onze biologische systemen zich aan de omgeving waarin we opgroeien. Onze ouders en opvoeding spelen hierbij een belangrijke rol.

3. Persoonlijke ontwikkeling; persoonlijkheid & drijfveren

Vervolgens ontwikkelen we ons als persoon en individu. Aan de hand van onze sociale omgeving vormen we bepaalde karaktereigenschappen, voorkeuren en drijfveren.

4. Professionele ontwikkeling; rol attitude

In deze levensfase ontwikkelen we de manier waarop we in ons professionele leven staan. Werkervaringen zorgen voor onze rol attitude. Wat geeft energie en wat kost energie?

Ontwikkelen vanuit de juiste fase

Inzicht in de manier waarop jouw biologische identiteit zich gedurende deze vier fasen heeft gevormd, helpt om beter te bepalen wat je kunt inzetten om professioneel te groeien. Door inzicht te hebben in de ontwikkeling van jouw biologische identiteit, kun jij doelgerichter en efficiënter ontwikkelen in de professionele levensfase.

Kennis moet leiden tot actie

Inzicht helpt als dat inzicht relevant is voor jouw professionele context. We werken met profielen die daarop aansluiten: management, professioneel, verkoop, adviseur, inkoop, enz. Zo krijgt je toegang tot praktische kennis, inzichten en tips die bij jouw rol passen.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Send this to a friend