We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Uitdaging

Veel mensen worden in (tijdelijke) teams geplaatst. Hoe versnellen we de kennismaking zodanig dat we elkaar snappen en we in de samenwerking dingen effectief kunnen afspreken en elkaar daarop kunnen aanspreken? Het liefst in een niet alledaagse vorm.

De oplossing: boksclinic

Voorafgaand aan de clinic wordt vastgesteld welke professionele eigenschappen er op prijs gesteld worden in het team. Deze eigenschappen worden vertaald naar oefeningen uit de boksschool. FunktieMediair werkt samen met ervaren professionele boksinstructeurs.

De boksoefeningen zorgen ervoor dat het tactische ‘organisatie-‘gedrag op de achtergrond raakt, waardoor de deelnemers hun authentieke gedrag meer naar voren laten komen. In een zestal oefeningen wordt de dag opgebouwd. De oefeningen worden steeds complexer en zwaarder. Deelnemers zullen elkaar moeten ondersteunen, coachen en helpen.

Iedere oefening wordt nabesproken. Het observeerbare gedrag in de oefening wordt vergeleken met het gewenste professionele gedrag in het team. Een voorbeeld uit de praktijk: er zijn oefeningen waar je je sparringpartner nodig hebt om hem te volbrengen. Ontstaat er samenwerking, communicatie? Wordt er feedback gegeven, gecoacht? Of zien we het als een wedstrijd en gaan we competitief en solistisch aan de slag? Heb je oog voor je sparringpartner, of zie je deze toch vooral als tegenstander?


De clinic brengt de basale reflexen van mensen (onder druk) naar boven. Hoe daarmee om te gaan? Zelf, of als je het bij je collega waarneemt? Al met al een zeer intensieve, leerzame en ‘fun’ sessie. Zowel voor teams als voor een groep individuele professionals.

De boksclinic kan worden uitgebreid met een trainingsdag waarin de oefeningen nog eens nadrukkelijk vanuit communicatieve- en samenwerkingsvaardigheden de revue passeren. Deze trainingsdag stelt mensen nog meer in staat om de leerdoelen voor zichzelf vast te stellen en om nieuw gedrag eens uit te proberen op professionele trainingsacteurs.

Het resultaat: heldere afspraken en een eenduidige richting

Behalve veel plezier, levert dit ook onderlinge inzichten op in elkaars drijfveren en reflexen. Niet alleen effectief omgaan met collega’s die anders reageren dan gewenst, maar ook daarop kunnen anticiperen en reageren.

Dit gaat ook over je eigen professionele robuustheid: wat doe je als je aangevallen wordt in een organisatie ‘setting’? Word je weerloos als er wordt aangegeven “Oh, maar je hoeft je niet te gaan verdedigen hoor”? Wat zijn de alternatieven, hoe blijf je assertief (niet agressief) overeind?

De Business case: investering versus opbrengst

Dit is ook een ‘teamuitje’. Nuttig, aangenaam en weer eens wat anders. De ervaring leert dat er door teams en deelnemers nog regelmatig naar wordt verwezen. Er wordt op gevoelsniveau (emotioneel en fysiek) geleerd, waardoor het echt beklijft.

Ervaringen van deelnemers

• ‘Wat een lol.’
• ‘Veel geleerd over mijn eigen emoties en wat het effect daarvan is.’
• ‘Opkomen voor jezelf hoeft dus niet altijd te betekenen dat je gelijk moet krijgen.’
• ‘Ik herken nu veel eerder wanneer iets een schermutseling dreigt te worden.’

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al meer dan 35 jaar voert FunktieMediair succesvol opdrachten uit voor organisaties, teams en individuen in de non profit. We maken mensen en organisatie nóg beter!

Send this to a friend