Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

We maken gebruik van moderne technologische middelen, waardoor het mogelijk is om een volledig assessment op afstand uit te voeren met alle onderdelen van een assessmentonderzoek dat op een fysiek kantoor wordt uitgevoerd.

Uitdaging

Wanneer een assessment op een van onze kantoren praktisch niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de kandidaat in het buitenland is of fysiek niet in staat is om naar een van onze locaties te komen, is een Remote Video Assessment de oplossing.

De oplossing

We maken gebruik van moderne technologische middelen zoals een beveiligde portal voor de testen en vragenlijsten en van videoconferentie voor de interviews, simulaties en games. Hierdoor is het mogelijk een volledig assessment op afstand uit te voeren.

Persoonlijke begeleiding en tijd en plaats onafhankelijk

De kandidaat wordt begeleid door het hele proces van voorbereiden, uitvoeren en rapportage. Telefonisch en per mail wordt het proces uitgelegd. Via een beveiligde portal worden verschillende testen, vragenlijsten en games aangeboden. Dat is het deel van het assessment dat door de kandidaat wordt gemaakt op een tijdstip en een plaats naar keuze. Thuis, op het werk, in de ochtend, middag of avond? Dat bepaalt de kandidaat helemaal zelf. Wij geven de tips en begeleiding om tot een goed resultaat te komen.

Videoconferentie

Met de kandidaat wordt een tijdstip afgesproken om via een videoconferentie het vervolg van het programma te laten plaatsvinden. Tijdens de videoconferentie worden de resultaten van de testen, vragenlijsten en games besproken. Er vindt een diepte-interview plaats en één of meerdere simulaties of business games. Aan het einde van dit programma vindt het afrondend gesprek tussen assessment consultant en kandidaat plaats en worden de afspraken rondom de rapportage gemaakt.

Het resultaat

Rapport

Voorafgaand aan het assessment zijn afspraken gemaakt over de competenties waarop we het onderzoek baseren en op welke manier we rapporteren. De rapportage geeft een helder en objectief beeld van de kandidaat en afhankelijk van de afspraken wordt er een geschiktheidsoordeel gegeven, relevante competenties beoordeeld en terreinen en mogelijkheden van ontwikkeling beschreven. Het rapport is feitelijk, eerlijk en competentiegericht. Het advies is scherp en to-the-point, zodat de kern van de zaak direct duidelijk is. Binnen vier werkdagen wordt het rapport aan de kandidaat voorgelegd en na goedkeuring aan de opdrachtgever verstrekt.

Nabespreking

Om te zorgen dat de rapportage op een juiste wijze wordt geïnterpreteerd en toegepast, bespreken we de resultaten graag in een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever.

Samenvattend

• Volledig assessment op afstand;
• Beveiligde portal met testen, vragenlijsten en games;
• Videoconferentie voor de persoonlijke gespreksonderdelen;
• Persoonlijke begeleiding van de kandidaat;
• Competentiegericht onderzoek;
• Eindrapport binnen vier werkdagen;
• Snelle en hoogwaardige uitvoering van de opdracht.

Ervaringen van deelnemers

• “De begeleiding vanuit het kantoor van FunktieMediair was erg prettig. Alle vragen over proces, inhoud en techniek werden goed beantwoord.”
• “Tijdens de videoconferentie had ik het gevoel dat we ‘live’ met elkaar contact hadden.”
• “Ben verbaasd over wat er uit testen, gesprekken en simulaties in een rapport staat. Het klopt!”
• “Het is de nieuwe wereld. Het was even wennen voor mij, maar daarna verliep het perfect.”
• “Complimenten voor het team van FunktieMediair!”

Meer informatie

Klik hier voor meer algemene en achtergrondinformatie over de assessments van FunktieMediair of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Vraag hier een assessment aan of ga naar de pagina Aanvraagformulier Assessment.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al meer dan 35 jaar voert FunktieMediair succesvol opdrachten uit voor organisaties, teams en individuen in de non profit. We maken mensen en organisatie nóg beter!

Send this to a friend