We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Assessment voor de volgende stap!

Het Loopbaan Assessment ondersteunt mensen bij loopbaanoriëntatie. Doordat mensen zich ontwikkelen ontstaan mogelijkheden voor nieuwe rollen of functies binnen of buiten de organisatie. Stappen die weloverwogen genomen moeten worden. Een Loopbaan Assessment helpt bij het nemen van de juiste beslissing.

Loopbaankansen

Loopbaanstappen bieden mensen nieuwe mogelijkheden, maar gaan ook gepaard met risico’s. Heeft de kandidaat voldoende potentieel, wat zijn de kansen en de risico’, wat moet nog ontwikkeld worden, hoe is dat te realiseren, hoeveel tijd staat daarvoor? Het besluit om een nieuwe rol te aanvaarden, moet door de kandidaat weloverwogen genomen worden. Anderzijds vraagt de organisatie zich af of de rol wel passend is. Hierin komt onze rol als assessmentexpert goed tot uiting.

Mensen in beweging

Met een Loopbaan Assessment, soms gevolgd door Loopbaan Coaching, staan we klaar om de organisatie én de medewerker te helpen. Soms brengen we de kandidaat in contact met een van onze recruitment consultants. Door het Loopbaan Assessment worden onderbouwde beslissingen genomen en mensen in beweging gebracht.

Inzicht

Het Loopbaan Assessment programma ontwerpen wij specifiek op basis van de behoeften, de ambitie van de deelnemer en de faciliteiten vanuit de organisatie.

De eerste stap bij een Loopbaan Assessment is het creëren van inzicht in iemands loopbaan. Hierbij passeren verleden, heden en toekomst de revue aan de hand van vragen als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Tijdens het assessment programma wordt onderzocht waar kwaliteiten, competenties, affiniteiten en interesses liggen. Verschillende testen, vragenlijsten, simulaties en interviews worden ingezet om het inzicht te vergroten. Op basis daarvan wordt de blik gericht op de (nabije) toekomst. Welke volgende stap sluit het beste aan? En wat is nodig om deze te realiseren?

Architect van eigen loopbaan

Het programma ontwerpen wij op maat, op basis van een intake en ambitiepeiling met de deelnemer. Vanuit het perspectief van zelfwerkzaamheid en zelfsturing is de deelnemer zoveel mogelijk architect van het eigen onderzoek alsook van de te nemen vervolgstappen.

Loopbaanrapport met concrete ontwikkelpunten

In het loopbaanrapport beschrijven we concreet welke kwaliteiten een kandidaat in huis heeft. Wat toekomstige rollen kunnen zijn of in het geval van een concrete functie wat de kans op succes is. Waar ontwikkelpunten liggen, in welke mate deze ontwikkelbaar zijn en hoe deze ontwikkelt kunnen worden. Het adviesrapport heeft een opbouwend karakter en biedt concrete aanknopingspunten voor het nemen van een besluit over het vervolg in de loopbaan.

• Intake en individuele ambitiepeiling deelnemer.
• Opsporen, identificeren en ontwikkelen van talent.
• Objectief in kaart brengen van kwaliteiten, aandachtspunten en ontwikkelmogelijkheden.
• Combinatie met arbeidsmarktoriëntatiegesprek met consultant recruitment is mogelijk.
• Een concreet opbouwend loopbaanrapport.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de assessments van FunktieMediair  of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Send this to a friend