Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Leiderschap: kern van de organisatiecultuur

FunktieMediair heeft al 35 jaar ervaring met het inrichten en uitvoeren van programma’s op het terrein van Leiderschap. We levert in co-creatie met opdrachtgevers maatwerk. Programma’s die aansluiten op de visie en missie, kernwaarden, strategische doelen, organisatie-ontwikkeling, team- en persoonlijke ontwikkeling. Het leiderschapsprogramma is direct te merken in de praktijk. De cultuur van de organisatie wordt er door veranderd.

Co-creatie

We starten de ontwikkeling van deze programma’s door samen met de opdrachtgever te analyseren waaraan behoeften is, zowel op organisatie- als individueel niveau. Daarnaast ontwerpen we de programma’s en interventies samen. De hechte samenwerking met de opdrachtgever, co-creatie, is voorwaarden voor een succesvol programma.

Diagnostiek als basis voor het programma

Bij individuele analyses zetten we vaak (online) assessment in. Hierdoor krijgen we snel en objectief in beeld waar kwaliteiten van individuen liggen en waar ontwikkeling mogelijk is. De programma’s die we ontwikkelen sluiten daar naadloos op aan. De impact van en de beleving rondom assessments zorgt ervoor dat deelnemers al in beweging komen.

Realisatie opdrachten

Vaak werken we bij Leiderschapsprogramma’s met ‘realisatie-opdrachten’. Opdrachten die voortkomen uit de strategische doelen en behoeften van de organisatie, die deelnemers zelfs bedenken en uitvoeren. Dat zijn opdrachten die voor de organisatie directe resultaat opleveren en waarin de deelnemers leiderschap moeten tonen. Dit betekent dat individuele deelnemers zichtbare en meetbare resultaten boeken in de dagelijkse praktijk. Deze opdrachten worden resultaatgericht aangestuurd door een interne opdrachtgever en gerealiseerd door de deelnemers (DOEN!). Leren en directe resultaat voor de organisatie gaan hier hand in hand. Wij begeleiden en coachen de deelnemers op weg naar het succes.

Op deze wijze zorgen we ervoor dat gewenste gedragsveranderingen en resultaten voor de organisatie in het programma terugkomen. Niet alleen door er over te praten en ‘te oefenen’, maar door opdrachten in de praktijk met een concreet doel.

Leiderschap in de praktijk

Het gaat om succesvol leiderschap in de dagelijkse praktijk. Het leiderschapsprogramma is daarmee geen ‘stand alone’ interventievorm, maar een integraal onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemers.

De realisatie-opdracht is de rode draad van het leren en tevens een middel om alignment te realiseren. De opdrachten worden rechtstreeks afgeleid van de visie, missie en uitdagingen van de organisatie. Er wordt persoonlijk geleerd, samenwerking gestimuleerd en de organisatie wordt er direct beter van!

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al meer dan 35 jaar voert FunktieMediair succesvol opdrachten uit voor organisaties, teams en individuen in de non profit. We maken mensen en organisatie nóg beter!

Send this to a friend