Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Talent behouden, ontwikkelen en intern laten doorstromen

Het onderbouwd inschatten welk talent in de organisatie kan doorstromen naar een nieuwe functie of rol.

Uitdaging

Hoe kunnen we inschatten welke talenten intern kunnen doorstromen in de organisatie? Veel organisaties zien het belang van interne doorstroom en willen talenten voor de organisatie behouden en laten doorgroeien. Soms is het echter lastig om een inschatting te maken van potentieel. Een succesvolle professional is bijvoorbeeld nog geen succesvolle leidinggevende.

De oplossing

Veel organisaties zien het belang van interne doorstroom en willen talenten voor de organisatie behouden en laten doorgroeien. Soms is het echter lastig om een inschatting te maken van potentieel. Een succesvolle professional is bijvoorbeeld nog geen succesvolle leidinggevende.

Potentieel onderzoek

Een potentieel assessment biedt dan ondersteuning. Het geeft een inschatting van de haalbaarheid van een carrièrestap en vergroot de kans op een juiste ‘investering’ in uw menselijk kapitaal aanzienlijk.

Het assessment is maatwerk. Dat begint met een scherpe analyse van de vraagstelling, het begrijpen van de context en een analyse van de toekomstige functie of rol. Vaak bestaat het assessment uit een combinatie van praktijksimulaties, vragenlijsten en capaciteitentests. Afhankelijk van de context, het niveau en de inhoud van de functie bepalen wij in overleg met u wat nodig is. Een deel van het assessment kan de deelnemer thuis doen, een deel doen we op locatie. Maar volledig remote, dus op afstand is ook mogelijk. Hierdoor kunnen deelnemers dit makkelijk inpassen in hun agenda en zijn wij snel en flexibel in de planning.

Onze bevindingen vatten wij samen in een feitelijk, eerlijk en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to-the-point. Wij conformeren ons aan de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen wat onder andere betekent dat er sprake is van inzage- en blokkeringsrecht voor deelnemers aan onze assessments.

Het resultaat

Een scherp beeld van kwaliteiten, ontwikkelpunten en een helder advies over de haalbaarheid van een mogelijke carrièrestap en het te volgen ontwikkelpad.

Ervaringen van deelnemers

  • “Een mooie dag gehad en een prettige ervaring. Voorzien van mooie feedback.”
  • “Veel van opgestoken.”
  • “Ik heb mij geen moment niet op mijn gemak gevoeld, het was open en integer. Dankjewel voor de leuke ervaring, waar ik weer verder op kan bouwen.”
  • “Ik vind de resultaten herkenbaar en daarmee ook een prima kapstok om aan een aantal vaardigheden te werken en deskundigheidsbevordering gericht in te zetten.”

Meer informatie

Klik hier voor meer algemene en achtergrondinformatie over de assessments van FunktieMediair of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Vraag hier een assessment aan of ga naar de pagina Aanvraagformulier Assessment.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al meer dan 35 jaar voert FunktieMediair succesvol opdrachten uit voor organisaties, teams en individuen in de non profit. We maken mensen en organisatie nóg beter!

 

Send this to a friend