We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Gelukkige, gezonde en productieve medewerkers

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn tot 20% productiever, tot 50% minder vaak ziek en 100% meer gemotiveerd. Hoe organiseer je vitaliteit?

Vitaliteit in een organisatie gaat verder dan een fitnessprogramma aanbieden of de kantine gezonder maken. Het is een fundamentele visie op organiseren; de drijfveren van je medewerkers verbinden met de organisatiedoelen en de organisatie zodanig inrichten, zowel in structuur als in cultuur, dat het rechtdoet aan die drijfveren.
Waarom zou je dat willen? Simpel: vitale mensen zijn duurzaam inzetbaar, maken je product beter, werken effectiever samen en zijn meer gefocust op hun omgeving en afnemers. Dat is geen fabel, het is een belofte.

Daarnaast: steeds meer professionals zijn op zoek naar werk ‘wat er toe doet’. Dat gaat verder dan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een vitale organisatie trekt daarom ‘als vanzelf’ de juiste vitale mensen naar zich toe.

Wij maken mensen en organisaties nóg beter

Bij FunktieMediair maken we graag mensen en organisaties nóg beter. Vitaliteit speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Een vitale organisatie is een economisch gezonde organisatie, een (sociaal) veilige werkplek en is wendbaar, beweegt mee (of zelfs vooruit) met de ontwikkelingen.
Dat lukt het beste met vitale mensen. Individuele vitaliteit komt voort uit een goede sociaal-emotionele balans, mentale weerbaarheid, fysieke gezondheid en betekenisgeving.
‘Betekenisgeving’ wil zeggen dat je als medewerker zinvol werk verricht. Niet omdat iemand anders je uitlegt dat het zinvol is, maar omdat je als medewerker zelf waarde hecht aan wat je doet, je bent er mee verbonden.

In balans, weerbaar en wendbaar

Iedere organisatie die daarom zijn doelen zodanig weet te formuleren, de processen zodanig weet in te richten en de cultuur van leidinggeven en samenwerken zodanig weet vorm te geven, dat de medewerkers zich er aan verbinden, heeft een enorme voorsprong.
Als organisatie creëer je je eigen vitaliteit! Je medewerkers zijn in balans, weerbaar en wendbaar.

Het vraagt daarmee wel een gedegen aanpak. Met behulp van de juiste (analyse-)instrumenten en een goede aanpak kun je snel belangrijke stappen maken.

Webinar

Onlangs organiseerde FunktieMediair een webinar rondom het thema vitaliteit. Hieronder kunt u het terugkijken:

 

We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden binnen úw organisatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

 

Send this to a friend