Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Gelukkige, gezonde en productieve medewerkers

Gezonde en gelukkige medewerkers zijn tot 20% productiever, tot 50% minder vaak ziek en 100% gemotiveerd.

Vitaliteit draagt bij aan persoonlijk geluk. Daarnaast draagt vitaliteit bij aan effectieve samenwerking en succesvolle organisaties. Het sluit niet alleen aan bij wat we intuïtief aanvoelen, maar dit wordt ook in onderzoeken aangetoond. Vitale mensen zorgen voor vitale organisaties.

Het strategisch belang van vitaliteit

Weerbaar en wendbaar is een onderdeel van de missie van veel organisaties. Vanuit onze overtuiging is het dan ook noodzakelijk om goed voor de eigen medewerkers te zorgen. Een organisatie kan immers niet weerbaar en wendbaar zijn zonder vitale medewerkers.

Vitaliteitsprogramma’s worden vaak gestart als

fitnessprogramma’s en gezond-eten-advies. In veel gevallen zijn dat one-to-all programma’s die tijdelijk effect hebben. De kracht van duurzame en succesvolle verbetering beperkt zich niet tot aandacht voor leefstijlgebieden, maar richt zich op een bredere benadering die toch schaalbaar (en dus kostenefficiënt) ingezet kan worden. Alleen dan bereik je voor iedereen het maximale resultaat. Met vitaliteit en duurzaamheid aan de slag gaan, betekent dat er vanuit visie en strategie gewerkt gaat worden aan een vitale organisatie met vitale medewerkers.

Een brede blik op vitaliteit

Vitaliteit gaat dus verder dan fysiek fit zijn. Het gaat ook om mentale (mindset en emoties), sociale (omgeving en relaties) en spirituele (talenten en zingeving) fitheid. Deze onderdelen zijn allen met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar direct. Een energieke medewerker ervaart een cadans tussen deze onderdelen, een ritme waarin hij of zij zich goed voelt. Zowel ervaringen op het werk als in de privésituatie kunnen een onbalans veroorzaken. Belangrijk is dat de medewerker leert zich hiervan bewust te worden en weet aan welke knop hij moet draaien om de energie (weer) te laten stromen (nut & noodzaak).

Werkgevers kunnen hierin faciliteren, immers, zoals al benoemd zijn gelukkige en gezonde medewerkers productiever, minder vaak ziek en meer gemotiveerd. Dit betekent dus in gesprek gaan en blijven met je medewerkers, over alle facetten van vitaliteit en daarbij verbinding zoeken met de visie, missie, doelen en waarden van de organisatie.

Daarmee wordt ook ingespeeld op de behoeften van young professionals die op zoek zijn naar ‘zinvol’ werk. Dat gaat verder dan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een vitale organisatie trekt ‘als vanzelf’ mensen aan.

Wist je dat…
Een op de drie medewerkers bereid is om minder salaris te ontvangen als het werk meer vervulling zou geven?
(Fulfillment at Work Survey, November 2018)

Wij maken mensen en organisaties vitaler

Bij FunktieMediair maken we mensen en organisaties graag nóg vitaler. Vitaliteit vanuit het bovenstaande gedachtengoed speelt daarin een belangrijke rol.

Aanpak

Starten met vitaliteit in de organisatie, vraagt niet meteen een grootschalige, ingewikkelde aanpak. Goed onderbouwde, kleine stappen, werken vaak beter dan groots opgezette programma’s die alles ‘op zijn kop’ zetten.

Het thema raakt iedereen. Wij merken dat motivatie hiervoor geen discussie is. Wel hoe je het organiseert en waar te beginnen. Het initiëren en daarbij adviseren en ondersteunen is de rol van FunktieMediair!

FunktieMediair heeft hiervoor het Vitaliteits-Grow programma ontwikkeld. Samen met de opdrachtgever staan we stil bij welke rol vitaliteit op dit moment in de organisatie heeft. Welke uitdagingen liggen er en waar wil de organisatie graag meer van zien? Hierbij betrekken we medewerkers uit iedere laag van de organisatie. Op deze manier ontstaat een compleet beeld en uiteindelijk een gedragen aanpak naar vitale groei.

Een passende invulling is organisatieafhankelijk en daarom maatwerk. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden binnen úw organisatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al meer dan 35 jaar voert FunktieMediair succesvol opdrachten uit voor organisaties, teams en individuen in de non profit. We maken mensen en organisatie nóg beter!