We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Uw mensen zijn doorslaggevend voor het succes van uw organisatie

Het nemen van de juiste selectiebeslissingen is dan ook van groot belang, zowel persoonlijk, organisatorisch als financieel. Door de inzet van een Selectie Assessment haalt u maximaal rendement uit het selectieproces en minimaliseert u het risico. De selectieprocedure is daarmee zeker zo belangrijk als de werving.

Het selecteren van de juiste kandidaat heeft veel impact op het resultaat van uw organisatie. Het verschil tussen de bijdrage van een gemiddelde medewerker of een topper is groot. Een assessment helpt om de juiste selectie beslissing te maken. Daarmee is een assessment een investering met een hoge toegevoegde waarde.

Assessment levert rendement op

Een assessment levert ook rendement op in termen van tijd- en geldbesparing. Het voorkomt dat er (te) veel kostbare gesprekken plaatsvinden, die niet altijd voldoende toevoegen. Een assessment geeft snelheid aan het proces en vergroot aanzienlijk de kans op een juiste beslissing. Het helpt om te voorkomen dat niet de juiste mensen worden geselecteerd. Daarnaast krijgt u scherp zicht op de kwaliteiten en eventuele aandachtspunten van uw toekomstige medewerker.

Programma

Uw vraagstelling dient als uitgangspunt bij het vaststellen van het competentieprofiel en het inrichten van een volledig (best practice) assessment programma. Afhankelijk van de context, het niveau en de inhoud van de functie bepalen wij wat nodig is. Meestal bestaat het assessment programma uit een combinatie van interviews, gedragssimulaties, persoonlijkheids- en motivatievragenlijsten en capaciteitentests. Afrondend voeren wij een eindgesprek met de kandidaat, waarin wij de resultaten verifiëren en terugkoppelen.

Rapport

Onze bevindingen vatten wij samen in een feitelijk, eerlijk en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to the point.

Resultaat

• Maximaal rendement uit selectie.
• Minimale kans op mismatch.
• Objectief in kaart brengen van de mate van geschiktheid.
• Snelle en hoogwaardige uitvoering van de opdracht.
• Competentiegericht.
• Tips en suggesties voor begeleiding en ontwikkeling.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de assessments van Funktiemediair of ga naar de pagina Assessments Algemeen.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Send this to a friend