We helpen u graag verder!
020 - 504 20 20[email protected]

Learning Center: een individuele doelgerichte training

Een individuele training waarbij het praktisch oefenen en experimenteren met gedrag centraal staat. Op basis van goede diagnostiek, persoonlijke leerdoelen, gebruik van iPad en hoogwaardige feedback door professionals. Het resultaat is direct merkbaar in de praktijk.

“Naar de nonnen in Vught” is in Nederland het antwoord als iemand een spoedcursus nodig heeft om snel en goed een taal te leren. Wanneer het geleerde vervolgens direct in praktijk wordt gebracht, heeft deze persoon een zeer sterke basis om de taal helemaal onder de knie te krijgen. Het Learning Center van FunktieMediair is hiervan het equivalent, maar dan op het gebied van vaardigheden en competenties.

Diagnostiek is de basis

Het Learning Center volgt vaak op een assessment, waarin de kwaliteiten en primaire ontwikkelbehoeften in kaart zijn gebracht en beschreven. Een heldere analyse van de ontwikkelbehoefte op basis van hoogwaardige diagnostiek. Is er al voldoende informatie over de deelnemer bekend? Dan werken we daar natuurlijk mee. Een heldere vraagstelling is het uitgangspunt voor het Learning Center, dat onder begeleiding van een ervaren trainer als persoonlijke coach wordt uitgevoerd.
Op basis van de vastgestelde ontwikkelbehoeften wordt het programma ontwikkeld met de onderstaande onderdelen:

Simulaties

FunktieMediair gebruikt situaties die herkenbaar zijn in de praktijk en gebaseerd op de ontwikkelvraag van de deelnemer. De acteurs zijn zeer ervaren en hebben allen assessmentervaring. Daardoor kunnen zij makkelijk inspelen op individuele situaties en relevant gedrag oproepen.

iPad analyse


Alle simulaties worden opgenomen met een iPad. De deelnemers krijgen veel meer inzicht, wanneer zij zichzelf terugzien. Dat is soms leuk of confronterend, maar altijd leerzaam! Aspecten van het non-verbale gedrag, zoals houding, intonatie en de manier van presenteren worden middels een iPad analyse integraal teruggekoppeld. Gedragspatronen worden feilloos blootgelegd. Het resultaat hiervan is dat het zelfinzicht toeneemt en in een nieuwe situatie het gedrag verbeterd.

Training

Op grond van de observaties uit de simulaties en de iPad analyse worden specifieke theoretische punten belicht, wordt gesproken met de deelnemers over de achtergrond hiervan en worden technieken geoefend en geperfectioneerd. Soms worden situaties herhaald en zien we direct het resultaat!

Feedback

Naast de genoemde videoanalyse geven de ervaren acteurs van feedback op de prestaties van de deelnemer. De feedback wordt gescoord op feedbackformulieren en aan de deelnemer verstrekt. De feedback is hoogwaardig en constructief. Gericht op de professionele ontwikkeling van de deelnemer.


Na afloop

Na het Learning Center faciliteren we de deelnemer om het geleerde in de praktijk te brengen. De deelnemer ontvangt:

• Relevante sheets en literatuurverwijzingen;
• iPadopnames van de simulaties;
• Feedbackrapport met alle schriftelijke feedback.

Borging

Het gaat ons om het resultaat in de praktijk. Dat is het toepassen van wat is geleerd. Daarom adviseren we voor de uitvoering van het Learning Center om activiteiten na afloop te plannen. Zodanig dat de deelnemer aansluitend aan het Learning Center gestimuleerd wordt het geleerde in de praktijk te brengen. Denk hierbij aan:

• Situaties waarbij de vaardigheden moeten worden getoond;
• Afspraken met leidinggevende of een sparringpartner;
• Feedback n.a.v. situaties en presentaties;
• Coachingsessies als vervolg op het Learning Center.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Send this to a friend