Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

8 belangrijke HR-trends in recruitment & assessment

Wat zijn nu de belangrijkste HR-trends bij recruitment & assessment?

Hand writing Trends topic in growth graph on chalkboard
 1. Royal treatment
  De kandidaat wordt centraal gesteld en krijgt de ‘royal treatment’ behandeling; ze worden gezien en behandeld als een klant en de beleving hiervan is cruciaal.
 2. Feedback & incentives
  Constante feedback, wederzijdse communicatie en het geven van incentives tijdens het recruitment- & assessmentproces. Snel en doortastend handelen, waardoor kandidaten niet onnodig lang hoeven te wachten.
 3. Assessment vroeg in het selectieproces
  Steeds vroeger in het selectieproces, zelfs al voordat kandidaten hebben gesolliciteerd, worden assessmentmethoden ingezet. Zelfassessment wordt gestimuleerd, waardoor kandidaten waardevolle informatie over zichzelf krijgen en in een vroegtijdig stadium betere beslissingen kunnen worden genomen.
 4. Klant-specifiek
  Assessment tools in de look & feel van de organisatie, eventueel geïntegreerd in eigen recruitmentsystemen (ATS), maar ook met klant-specifieke content, zoals Situational Judgement Questionnaires (SJQ).
 5. Video based interviews
  Gestandaardiseerde interviews, waarbij gebruik gemaakt wordt van videotechnieken en die tijd- en plaats-onafhankelijk kunnen worden ingezet en ook virtuele assessment centers die het niveau van skills in kaart brengt.
 6. Gamificatie
  Om organisaties en vacatures aantrekkelijk te maken en om het zelfassessment te stimuleren, is er steeds meer behoefte aan games en game-based assessments.
 7. Social footprint analyse
  Onderzoek naar wat mensen op social media hebben gedaan en doen, en wat dat voorspelt om succesvol te worden in bepaalde rollen.
 8. Mobile technology
  Inzetten van specifieke methoden, gebruikmakend van ‘mobile technology’ en ontwikkeld voor smartphones en tablets. Bij het zoeken naar een nieuwe baan maakt 90% gebruik van een smartphone of iPad.

Dit zijn de 8 belangrijkste trends. Maar nog niet alles is van voldoende niveau om in de praktijk ingezet te worden, maar de ontwikkelingen zijn helder.

Wij staan voor u klaar om u te adviseren, succesvolle assessmentmethoden te implementeren en uit te voeren!

Wilt u meer informatie of advies voor uw organisatie, neem dan contact met ons op: 020 – 504 20 20 of [email protected]

Send this to a friend