Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Klantcase: Succesvolle Werving van een Teamleider voor een Zorgorganisatie

Achtergrond 

Onze opdrachtgever is een toonaangevende organisatie in de zorg die zich inzet voor het bieden van hoogwaardige zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking. De organisatie groeit gestaag en had dringend behoefte aan een ervaren en geschikte Teamleider om een van hun zorgteams te leiden en te coördineren. Het vinden van de juiste kandidaat in deze krappe arbeidsmarkt bleek echter een uitdaging te zijn. 

Het probleem 

De zoektocht naar een geschikte Teamleider leek aanvankelijk met de huidige krapte moeizaam te verlopen. De organisatie had moeite om kandidaten te vinden die zowel de vereiste professionele vaardigheden als de juiste persoonlijkheid en teamgerichte attitude hadden om in deze cruciale rol te kunnen acteren.  

De oplossing

 Na een uitgebreide intake en een analyse van de behoeften van onze klant, is FunktieMediair proactief aan het werk gegaan. Vervolgens hebben we een aantrekkelijk vacature opgesteld en deze via diverse kanalen onder de aandacht van potentiële kandidaten gebracht. 

Daarna startte FunktieMediair met een uitgebreide zoektocht naar geschikte kandidaten. In totaal werden maar liefst 330 potentiële kandidaten benaderd die min of meer aan het gewenste profiel voldeden. Deze kandidaten werden nauwgezet gescreend en beoordeeld op basis van hun ervaring, vaardigheden en persoonlijkheid. 

De resultaten 

Uit de initiële pool van 330 benaderde kandidaten selecteerde FunktieMediair 20 kandidaten die vervolgens persoonlijk werden gesproken. Bij 4 van deze kandidaten werd een online persoonlijkheidstest afgenomen om hun match met de organisatie te verifiëren. 

Deze 4 geselecteerde kandidaten werden aan onze klant voorgesteld. Na de evaluatie van de interviews besloot de organisatie om met de meest geschikte kandidaat verder te gaan en deze een voorstel te doen. 

Binnen ongeveer een maand nadat het wervingsproces was gestart, voerde onze klant een succesvol arbeidsvoorwaardengesprek met de best passende kandidaat. Deze kandidaat heeft het aanbod inmiddels geaccepteerd en zal binnenkort beginnen als Teamleider, wat een belangrijke stap is voor de organisatie. 

Conclusie 

Dankzij de proactieve aanpak en toegewijde inspanningen van FunktieMediair heeft onze klant met succes een geschikte Teamleider gevonden om een van hun teams te leiden en de hoogwaardige zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking voort te zetten. Deze samenwerking illustreert de toegevoegde waarde van een professionele wervingspartner bij het oplossen van complexe personeelsuitdagingen in de zorgsector. 

Send this to a friend