Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Terugblik & vooruitkijken

Terugblik & vooruitkijken

2022 was voor Kenhardt & FunktieMediair een prachtig jaar. We sluiten 2022 namelijk af met een omzet stijging van 15%. Hiermee zijn we weer terug op het niveau van voor 2020, het jaar waarin we te maken kregen met de eerste Covid-maatregelen. Een stijging van de gemiddelde omzet per klant geeft aan dat onze investering in lange termijn relaties met klanten (oftewel “partnerships”) zijn vruchten afwerpt. Daarnaast hebben het afgelopen jaar in totaal 18 nieuwe klanten voor ons gekozen. Daar zijn we oprecht trots op! Tijdens de interne evaluatie van het jaar zei een van de medewerkers: “Het loopt ook gewoon lekker!”. Dat is waar, 2022 was een jaar waarin de ‘flow’ er goed in zat. De organisatie heeft zich verder ontwikkeld, meerdere nieuwe associates hebben zich aan ons verbonden en er is een nieuwe officemanager aangetrokken.

Wat waren de ontwikkelingen op de deelterreinen en wat verwachten we in 2023?

Assessment

De al jaren stabiele business van assessment is mee gegroeid en op onderdelen nóg beter geworden.

Het aantal executive assessments neemt toe en remote assessment is steeds meer de norm aan het worden. We zijn van mening dat in veel gevallen een remote assessment zeker zo goed is als live assessment en ook nog eens efficiënter te organiseren. Daarnaast wordt de assessment portal steeds meer afgenomen. Deze portal biedt klanten een simpele en goedkope oplossing om zelf assessments uit te voeren. Een korte instructie en je kunt ermee aan de slag! We kunnen zelfs de hele portal inrichten naar behoefte van de klant.

Assessment advies

We merken dat klanten ons steeds meer vragen om advies. Welk type assessment sluit het beste aan op onze behoeften? Hoe kunnen we assessment integraal onderdeel laten uitmaken van ons reguliere HR-proces? Wij adviseren graag en geven een oplossing of stellen een programma samen dat aansluit op de behoeften van de klant. Dit is maatwerk!

Total assessment solution

We verwachten dat steeds meer klanten van ons een ‘totale assessment oplossing’ vragen. Een combinatie van assessment advies, uitvoering van remote- en live assessment en gebruik van onze assessment portal (SaaS) door klanten zelf. Daarmee leveren we de meeste toegevoegde waarde en zijn wij dé assessment partner voor klanten.

Development

De vraag naar ontwikkeling van medewerkers, professionals, teams en leiders neemt in de breedte toe.

Individuele vragen

Voor individuele coaching- en ontwikkelingsvragen worden we continue door klanten gevraagd. Er wordt vaak gekozen voor onze beproefde methode van het learning center in combinatie met coaching wat direct resultaat oplevert in de praktijk.

Groepstrainingen

Naast klassieke trainingen maken de meeste organisaties bij vaardigheids- en skills trainingen gebruik van een trainingscarrousel. Deze worden soms nog live, maar steeds vaker remote uitgevoerd. Reacties van deelnemers zijn altijd heel positief. Het is immers een training op maat waarbij er wordt ingespeeld op de individuele behoefte van deelnemers. Deze krijgen feedback van professionals op basis van een aantal simulaties. Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk. Hiervan zouden veel meer organisaties gebruik moeten maken.

Leiderschap

De grootste groei zit op het onderdeel leiderschap, waarvoor we een unieke en verrassende propositie hebben ontwikkeld. Een maatwerk oplossing die telkens net anders is. Wij koppelen leiderschapsontwikkeling, organisatieontwikkeling en business aan elkaar. De strategie en de uitdagingen van de organisatie vormen de contouren van het programma. Deelnemers worden geselecteerd op potentieel. Op basis van concrete projecten die aansluiten bij persoonlijke ontwikkelingsbehoefte en die van de organisatie gaan de deelnemers aan de slag. Werken en leren lopen door elkaar. Deelnemers leren en ontwikkelen zich in de praktijk, wat voor de organisatie direct rendement oplevert. Een win-win situatie! Wij helpen organisaties en deelnemers daarbij en zorgen voor succes.

Komend jaar zullen we op terrein van leiderschap, in samenspraak met klanten, vaker naar buiten treden.

Advies

Op alle terreinen van onze dienstverlening worden we naast uitvoering betrokken als adviseur. Een rol die we met plezier vervullen en waar we veel toegevoegde waarde leveren. Voor de grotere en meer bijzondere opdrachten registreren we advieswerk afzonderlijk en zien we het volgende:

Profit

Profit organisaties schakelen Kenhardt steeds meer in voor organisatievraagstukken. Zeer uiteenlopende vragen waar klanten ons vertrouwen en waar we met veel plezier de rol van “trusted advisor” bekleden. Strategie, Board review, inrichten van de top, leiderschap, projectorganisatie, samenwerking, enz. Soms zeer ingewikkelde vraagstukken, waar we met succes een bijdrage leveren om mensen & organisatie nóg beter te maken.

Non-Profit

De Non-Profit bij FunktieMediair loopt daarop achter. FunktieMediair wordt meer gezien als betrouwbare leverancier op terrein van assessment, development, werving & selectie en interim-management. Daarom groeien we op die terreinen rustig door.

W&S en Interim-management

Afgelopen jaar hebben we de meeste opdrachten uitgevoerd op het terrein van W&S en interim-management bij FunktieMediair. Ondanks dat de arbeidsmarkt zeer krap is hebben we een score van 100% gehaald. Voor alle posities hebben we geschikte kandidaten kunnen leveren. Daar zijn we trots op!

Er is krapte in de markt en klanten hebben behoefte aan ondersteuning. Die bieden we dan ook graag. Komend jaar gaan we ons hier meer op richten. Binnenkort wordt de nieuwe W&S en interim-management website voor FunktieMediair gelanceerd en wellicht volgt er meer nieuws…

We zijn ambitieus en hebben er zin in om in 2023 weer van betekenis te zijn voor klanten.

Kom maar op!

 

Send this to a friend