Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Remote assessment de nieuwe standaard

Medio vorig jaar schreven wij in de nieuwsbrief over de digitale oplossingen van FunktieMediair op het terrein van assessment en development. Natuurlijk is dit -vanwege de pandemie- ook bij ons in een versnelling gekomen. Al snel werden de voordelen van remote dienstverlening duidelijk, en voorzagen we dat deze werkwijze ook in de toekomst zou blijven bestaan. Nu, anderhalf jaar later blijkt het remote assessment de nieuwe standaard te zijn. De voordelen blijken groter dan de eventuele -vaak subjectieve- nadelen.

Remote Assessment

In een Remote Assessment maken we gebruik van moderne technologische hulpmiddelen waardoor het mogelijk is een volledig assessment op afstand uit te voeren met alle onderdelen die ook bij een assessment op een fysiek kantoor worden ingezet.

Voordelen

Steeds meer organisaties zien in dat de subjectieve nadelen zoals het ‘ontbreken van fysieke aanwezigheid’ en ‘het voelt minder persoonlijk’ niet opwegen tegen de vele voordelen. Wij zien de volgende voordelen:

 • geen reistijd, geen files of mogelijke vertraging die spanning oplevert;
 • zeer geschikt voor deelnemers die in het buitenland wonen/werken;
 • deelnemers zijn in hun eigen vertrouwde omgeving meer ontspannen en stellen zich makkelijker kwetsbaar op;
 • op éénvoudige wijze kunnen de simulaties opgenomen en later teruggekeken worden;
 • opnames zijn handig bij videofeedback met de kandidaat en prettig voor de consultant bij het schrijven van het rapport;
 • tijdens de simulatie is de assessor niet zichtbaar; kandidaten hebben geen last van een ‘extra paar ogen’;
 • de assessor haalt meer informatie uit de mimiek van de kandidaat; men zit er veel ‘dichter op’;
 • assessments zijn vaak snel te plannen, desgewenst ook buiten kantoortijden;
 • het hele proces verloopt zeer effectief;
 • remote is goedkoper dan de bekende live variant.

Remote: veilig en gebruiksvriendelijk

De deelnemer wordt begeleid in het hele proces van voorbereiden, uitvoeren en resultaat. Telefonisch en per mail geven wij uitgebreid uitleg en worden alle vragen van een deelnemer beantwoord. Via een beveiligde portal worden verschillende testen, vragenlijsten en digitale simulaties aangeboden. Dat is het deel van het assessment dat door de deelnemer wordt gemaakt op een tijdstip en een plaats naar keuze. Thuis, op het werk, in de ochtend, middag of avond? Dat bepaalt de deelnemer helemaal zelf. Wij geven de tips en begeleiding om tot het beste resultaat te komen.

Interview, simulaties en rapportage

Het ‘live’ gedeelte wordt begeleid door één van onze consultants/psychologen. De interviews en praktijksimulaties, met een professionele assessment acteur, vinden plaats via MS Teams. Voor ontwikkelassessments bestaat er ook de mogelijkheid om de praktijksimulaties op te nemen en na te bespreken. Dit vergroot het leerrendement.

Aan het einde van het programma vindt een afrondend gesprek plaats waarin de resultaten worden besproken en feedback wordt gegeven. Zo voorkomen we dat het rapport een verrassing is.

Onze bevindingen vatten we samen in een feitelijk, objectief en competentiegericht rapport. Onze adviezen zijn scherp en to-the-point, zodat de kern van de zaak direct duidelijk is. Binnen vier werkdagen wordt het rapport met de deelnemer gedeeld en na goedkeuring aan de opdrachtgever verstrekt.

Ervaringen

De ervaringen met het Remote Assessment zijn zeer positief en hebben ons geleerd dat de resultaten net zo betrouwbaar en valide zijn als van een assessment op een fysieke locatie. Ook de ervaringen van deelnemers zijn zeer positief. Wij krijgen de volgende reacties:

 • “Ik zag vooraf wel wat tegen het assessment op, maar toen ik eenmaal bezig was waren de gesprekken al snel ‘echt’ en het resultaat herkenbaar.”
 • “Fijn om alles vanuit huis te kunnen doen!”
 • “Dank voor de waardevolle adviezen. Hier kan ik zeker mee verder.”
 • “Alle uitleg vooraf was heel helder en duidelijk, zodat ik me goed op het assessment kon voorbereiden.”

“kandidaten en opdrachtgevers zijn zeer te spreken over deze nieuwe standaard”

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op:
[email protected]
020 – 504 20 20

Al ruim 35 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventietrajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

 

Send this to a friend