Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Samenwerking optimaliseren? Funktiemediair gebruikt levensechte simulaties!

Shunter is in Nederland marktleider in de uitvoering van planmatig onderhoud, herstel en revisie aan goederenlocomotieven en goederenwagons. Een team van meer dan 120 medewerkers staat dagelijks vanuit Rotterdam klaar voor klanten om met grote vakkennis en ruime ervaring een zeer hoogwaardig kwaliteits- en serviceniveau te garanderen. De organisatie is ingericht op een strakke en efficiënte bedrijfsvoering en continue opzoek naar verbeteringen. Shunter investeert in vernieuwende technologieën en de ontwikkeling van haar medewerkers. Al jaren is Shunter een trouwe opdrachtgever van FunktieMediair.

Vraagstelling

Binnen de complexiteit van de organisatie wilde directie van Shunter onderzoeken waar er ruimte is voor verdere optimalisatie van de onderlinge samenwerking. Daarbij wilde men dit op een vernieuwende wijze aanpakken.

Oplossing

Funktiemediair ontwikkelde voor het management van Shunter een eendaagse ‘serious game’ met de naam Shipmain. Locomotieven werden binnenvaartschepen, stalen wielen werden scheepsschroeven, afdelingen kregen een andere naam. Veel was anders maar een aantal kenmerken kwamen ook in de wereld van Shipmain terug. Een dag lang was het managementteam de top van Shipmain.

Vanaf binnenkomst was iedereen medewerker van Shipmain. Een bedrijf met een eigen website www.shipmain.nlen visuals. Alle deelnemers kregen bij aanvang een IPad met daarin een persoonlijke agenda en een mailbox. Aan het begin van de dag werd er door de global CEO van Shipmain een uitdaging neergelegd. Een opdracht waarin de MT-leden werd gevraagd om onder hoge druk een plan te ontwikkelen. Maar onder tussen kwamen er mails binnen, waren er diverse afspraken en overleggen. Kortom, onder druk en met gevulde agenda’s en opdrachten gingen de leden aan de slag gegaan.

Professionele begeleiders van FunktieMediair observeerden de deelnemers en gaven feedback in speciale break-out rooms.

Resultaat

De samenwerkingsvraagstukken en de individuele leerpunten die in de dagelijkse praktijk spelen kwamen in de game feilloos naar boven en zijn collectief en individueel besproken. Veel informatie en inzichten zijn gedeeld en er werden afspraken en plannen gemaakt voor de toekomst.

Shipmain blijft het platform voor andere ontwikkelingsprogramma’s binnen Shunter.

Meer weten?

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Nieuwsgierig? Bel 020 – 504 20 20of mail naar [email protected]

Send this to a friend