Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Trainingscarrousel een succes via Teams

Het ontwikkelen van vaardigheden met een grote groep mensen in coronatijd is een uitdaging. Maar niets is onmogelijk; FunktieMediair ontwikkelde voor een opdrachtgever een trainingscarrousel via Teams.

FunktieMediair traint al jaren gespreksvaardigheden. Om optimaal rendement uit de training te halen doen we dit met een trainingscarrousel. In continue wisselende samenstellingen van groepjes van drie, zijn 16 deelnemers in blokken van 20 minuten aan het oefenen met professionele rolspelers en krijgen feedback van professionals.

De omvang van de groep, in combinatie met de continue wisselingen, maakt het onmogelijk om deze training op locatie te organiseren in dit corona tijdperk

Echter, afwachten tot corona voorbij is, is geen optie. Sterker nog, juist nu wordt er extra veel gevraagd van leidinggevenden. Omdat de training erg realistisch van opzet is en contacten nu ook meer online verlopen, is het voor de hand liggend om de training nu via Teams te organiseren.

Een uitdaging via Teams

Een logistieke uitdaging met in totaal 28 mensen (deelnemers, begeleiders, rolspelers) die continue in verschillende samenstellingen aan het werk zijn.

Door een goede structuur in Teams te bouwen met verschillende kanalen en een strakke logistiek is het platform gecreëerd om intensief te trainen. Aangezien het voeren van gesprekken via Teams over het algemeen als intensief wordt ervaren, hebben we de training verdeeld over twee verschillende dagdelen . In de logistiek is er rekening mee gehouden dat deelnemers zo min mogelijk tussen kanalen hoeven te wisselen. In een eigen privé kanaal ontvingen ze direct na het rollenspel feedback en tips van een professionele begeleiders. Het niet fysiek van ruimtes hoeven te wisselen levert ook nog tijdwinst op.

De eerste groep heeft inmiddels de trainingscarrousel via Teams gevolgd.

Reacties van deelnemers:

  • “Erg leuk en goed om te doen via Teams. Heel tof en leerzaam.”
  • “Fijn om te zien wat de leerpunten zijn en daar op te trainen en te leren,”
  • “Goede training, goede rolspelers en goede feedback.”
  • “Prettige setting. Ben geen fan van rollenspelen maar liep zo erg goed.”
  • “Intensief en zeer leerzaam.”
  • “Chapeau voor de organisatie en uitvoering.”

Verbeteringen?

Valt er dan niets te verbeteren? Natuurlijk!  Zo kregen we de tip voor een virtuele coffee corner waar deelnemers elkaar tussen de rollenspelen door kunnen ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen. Die komt er zeker!

Meer informatie

Ook geïnteresseerd in een efficiënte, effectieve vaardigheidstraining, die coronaproof is? Neem contact op met:

[email protected]
020 – 504 20 20

Al ruim 25 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventie-trajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg.

Send this to a friend