Nieuw concept werving & selectie!
KLIK HIER!

Waarom voeren wij bij FunktieMediair altijd een vacature-intakegesprek? 

Bij FunktieMediair zien we een vacature-intakegesprek als veel meer dan een formele stap in het wervingsproces. Het is een belangrijke fase die de basis legt voor het succesvol invullen van een vacature. In een tijd van intense concurrentie op de arbeidsmarkt en toenemende uitdagingen bij het vinden van de juiste kandidaat, is een grondig intakegesprek essentieel om de beste talenten aan te trekken en een goede match tussen kandidaat en organisatie te waarborgen.

Helderheid creëren

Het eerste voordeel van zo een intakegesprek is het creëren van helderheid. Samen met de hiring manager bespreken we uitvoerig de verwachtingen en vereisten van de functie. Dit zorgt voor een duidelijk vertrekpunt en voorkomt misverstanden die kunnen leiden tot verkeerde wervingsbeslissingen.

Identificeren van Soft Skills

Een ander onmisbaar aspect is het identificeren van de soft skills en persoonlijke eigenschappen die nodig zijn voor de functie. Terwijl harde vaardigheden gemakkelijk op een cv te vinden zijn, zijn soft skills moeilijker te meten. Door deze te bespreken tijdens het intakegesprek krijgen we een beter beeld van de persoonlijkheid en karakter van de kandidaat.

Culturele fit evalueren

Daarnaast biedt het intakegesprek de gelegenheid om de bedrijfscultuur en teamdynamiek te bespreken. Een perfecte match op papier kan toch mislukken als er geen culturele fit is. Door deze aspecten te doorgronden, verzekeren we ons ervan dat de kandidaat niet alleen geschikt is voor de functie, maar ook goed zal passen binnen de organisatie.

Een sterke eerste indruk

Last but not least biedt het intakegesprek de kans om een sterke eerste indruk te maken op potentiële kandidaten. Het laat zien dat we serieus zijn over het vinden van de juiste persoon en waarde hechten aan een grondige wervingsaanpak. 

Al met al is een intakegesprek een onmisbare stap in het wervingsproces. Het biedt helderheid, identificeert belangrijke soft skills, evalueert de culturele fit en maakt een sterke eerste indruk op potentiële kandidaten. Een zorgvuldige aanpak van deze stap draagt bij aan het aantrekken en behouden van toptalent, wat op zijn beurt bijdraagt aan het succes en de groei van de organisatie.

Meer informatie 

Neem voor meer informatie contact met ons op: 

[email protected]
020 – 504 20 20 

Al ruim 35 jaar verzorgt FunktieMediair succesvolle assessment-, development-, interim-, advies-, W&S- en interventietrajecten voor individuen, teams en organisaties in en rond de zorg. 

Send this to a friend